Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Vragen en antwoorden over SHE. Health Clinics

In het onderstaande overzicht hebben wij een samenvatting gemaakt van veel voorkomende vragen en onze antwoorden daarop. 

Mocht uw vraag of het door uw gezochte antwoord niet in dit overzicht staan, schroom dan a.u.b. niet om uw vraag rechtsreeks aan ons te stellen. Dat kan via het contactformulier onderaan deze pagina of door rechtstreeks contact met ons op te nemen.

Vragenoverzicht

Je kunt rechtstreeks op onze website een afspraak maken voor intakegesprek, consult, behandeling of operatie op een voor jou geschikt moment. Ook kun je via onze contactpagina op de website jouw gegevens achterlaten dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Waarin onderscheid SHE. Health Clinics zich van andere zorgverleners?

Bij SHE. Health Clinics bieden we:

√ Hét kennis- en expertisecentrum voor vrouwenzorg.

Alle vrouwenzorg onder één dak voor vrouwen in elke levensfase.

√ Het beste en breedste zorgaanbod dat volledig op vrouwen is afgestemd.

√ Patiëntgericht maatwerk: multidisciplinair en complementair.

Integrale geneeskunde: gericht op de persoon als geheel en niet op een geïsoleerde verzameling van symptomen.

√ Betrouwbaar, veilig, persoonlijk en vrouwvriendelijk.

√ Korte wachttijden, snellere diagnose en eerdere start behandeling.

√ Een kortere zorgcyclus waarmee tijd en geld kan worden bespaart. 

Zeer ervaren vrouwelijke zorgverleners speciaal getraind in vrouwenzorg.

Laagdrempelig en toegankelijk voor iedere vrouw in elke levensfase.

Ruime openingstijden: 08:00 uur tot 20:00 uur doordeweeks en 09:00 uur tot 16:00 uur op zaterdag. Zondag op afspraak.

Basisverzekerde én aanvullende onverzekerde zorg.

√ Gericht op preventie, diagnostiek, behandeling(en), operatie(s), nazorg en revalidatie.

√ Wij gebruiken de nieuwste bewezen medische technologie en innovaties.

√ 24/7 blended care: fysiek, online, telehealth en telefonisch.

√ De beste zorg op de juiste plek en op het juiste moment.

Zijn telefonische consults of beeldbellen ook mogelijk bij SHE. Health Clinics?

Ja, voor bepaalde soorten diagnostiek, bespreken van aandoeningen en controles, is het mogelijk om dit middels een telefonisch consult en/of beeldbellen met onze medische professionals te bespreken. 

Hoe kan ik een afspraak bij SHE. Health Clinics maken? 

Het maken van een afspraak kan via de contactpagina van onze website of telefonisch (085-2019275).

Hoe lang duurt het voordat ik bij jullie terecht kan?

Wij hebben korte wachttijden, dus voor de meeste onderzoeken en behandelingen kun je meestal snel bij ons geholpen worden.

Is SHE. Health Clinics een privékliniek?

Nee, wij zijn als zelfstandig behandelcentrum (ZBC) toegankelijk voor alle vrouwen in alle levensfases en wij leveren (basis)verzekerde medische en paramedische zorg plus aanvullende onverzekerde zorg.

Wat is het verschil tussen SHE. Health Clinics en een ziekenhuis?

Wat betreft vergoedingen en kwaliteitseisen is er geen verschil. Bij SHE. Health Clinics wordt de zorg die in het basispakket valt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij voldoen aan alle wettelijke eisen wat betreft organisatie, hygiëne, privacy, data security, BIG-registraties, etc. Wij bieden multidisciplinaire zorg, waarbij alle medische- en paramedische zorgprofessionals met elkaar samenwerken om de beste vrouwenzorg aan onze patiënten te leveren. Wat betreft sfeer, service en kwaliteit van zorg proberen we een groot verschil te maken. Zo bieden wij meer persoonlijke zorg en aandacht, nemen wij meer tijd voor onze patiënten en doen wij extra ons best om onze klanten en patiënten in een comfortabele en sfeervolle omgeving te helpen om de kwaliteit van hun leveren te verbeteren.

Waarom hanteren jullie een integrale multidisciplinaire aanpak? 

Omdat veel vrouwen last hebben van meerdere aandoeningen die slechts één medisch specialisme overstijgen, hanteren wij een integrale multidisciplinaire aanpak waarbij diverse specialisten, verpleegkundigen en paramedici met elkaar samenwerken voor de beste behandeling van iedere patiënt. Dus: 1 loket voor alle medische zorg die een vrouw nodig heeft – indien nodig – aangevuld met complementaire zorg zoals: leefstijl coaching, dietiek, acupunctuur, beweging, massage, fysio, yoga en/of meditatie.

Waarom werken er alleen vrouwelijke zorgprofessionals bij SHE. Health Clinics?

Omdat vrouwen ons lieten weten dat ze zich dan het veiligst voelen en minder last zullen hebben van eventuele schaamte en intimiteit issues.

Kan ik voor een poliklinische operatie (dagbehandeling) bij SHE. Health Clinics terecht?

Ja dat kan! De meeste van onze vrouwenkliniek locaties beschikken over een moderne poliklinische operatiekamer (POK), waar we poliklinische ingrepen uit kunnen voeren voor o.a. gynaecologie, dermatologie, urologie en cosmetische chirurgie. 

Wat zijn de SHE. Health Clinics kernwaarden?
  1. Het redden van levens: Met vroegtijdige opsporing, behandeling en preventie kunnen we chronische ziekten en onnodige sterfte bij vrouwen voorkomen.
  2. Ontlasten: Creëer probleemloze, zorgeloze en stressvrije gepersonaliseerde gezondheidzorg voor vrouwen.
  3. One-stop: Faciliteer alle diagnostische diensten, medische technologie, behandelingen, (niet complexe) chirurgie, gezondheidsproducten, ondersteuning en preventie-informatie die vrouwen nodig hebben om een gezonder en zelfverzekerder leven te leiden.
  4. Topkwaliteit: De beste gepersonaliseerde zorg in een meelevende, veilige, comfortabele en vrouwvriendelijke omgeving.
  5. Vertrouwd: Wordt het meest vertrouwde merk voor vrouwen in de gezondheidszorg over de hele wereld.
  6. Toewijding: Toegewijd aan het bieden van toegang tot de beste gezondheidszorg voor vrouwen in alle levensfasen.
  7. Compleet: Preventieve en genezingsgerichte gezondheidzorg die rekening houdt met het hele persoon, lijf en leven.
Is SHE. Health Clinics onderdeel van een grote buitenlandse zorgonderneming?

Nee, SHE. Health Clinics is een zelfstandig en onafhankelijk Nederlands zorgbedrijf ingericht volgens alle wettelijke voorschriften in Nederland.

Beschikt SHE. Health Clinics over een toelating WTZi?

Ja, SHE. Health Clinics Utrecht B.V. is getoetst op onder meer transparantie-eisen en de governancecode zorg 2017 door het CIBG van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het CIBG verleende SHE. Health Clinics de toelating om medisch specialistische zorg te verlenen, conform de WTZi (Wet Toelating Zorginstellingen). WTZi-toelatingsnummer: 15689.

Wat is de AGB-Code van SHE. Health Clinics?

Registratie bij Vektis in het AGB-Code register met AGB-Code: 22-22 1215.

VRAGEN GYNAECOLOGIE

Waarom wordt u naar de gynaecoloog bij SHE. Health Clinics verwezen?

De meest voorkomende redenen zijn:

Wat is een gynaecologisch onderzoek?

Het gynaecologisch onderzoek verloopt voor u prettiger als u zich zo ontspannen mogelijk voelt. Onze ervaren vrouwelijke gynaecologen doen er alles aan om u op uw gemak te stellen. Hebt u vragen over de instructies of is iets niet duidelijk, laat dit dan weten. Het onderzoek begint pas als u daar klaar voor bent.

U krijgt eerst de gelegenheid om u uit te kleden waarbij u uw bovenkleding en sokken mag aanhouden. Het inwendig onderzoek verloopt gemakkelijker met een lege blaas. Het is daarom verstandig om voor het onderzoek nog even naar de wc te gaan. Nadat u zich uitgekleed hebt, neemt u plaats op de gynaecologische stoel. Op deze stoel ligt u op uw rug, met beide benen opgetrokken en gespreid. Uw benen liggen in de beensteunen. Om de bekkenbodem zo goed mogelijk te ontspannen, schuift u uw billen iets over de rand van de onderzoekbank. Als u wilt, kunt u de gynaecoloog een spiegel vragen zodat u tijdens het onderzoek kunt meekijken. Het gynaecologisch onderzoek kan ook tijdens de menstruatie plaatsvinden.

Wat is een uitwendig onderzoek?

Onze vrouwelijke gynaecoloog bekijkt tijdens het uitwendig onderzoek eerst naar de uitwendige geslachtsorganen. De vrouwelijke gynaecoloog legt vooraf uit wat zij gaat doen. Ze spreidt vervolgens de schaamlippen en bekijkt de huid rond de schede, de vorm en de ontwikkeling van de schaamlippen en de clitoris. Ook let zij op de kleur, de beharing, en eventuele zwellingen of afwijkingen.

Wat is een inwendig onderzoek?

Na het uitwendige onderzoek volgt het inwendige onderzoek. Hierbij brengt de vrouwelijke gynaecoloog een (verwarmde) spreider (speculum, eendenbek) naar binnen om de schede en de baarmoedermond te kunnen zien. Het inbrengen van de spreider gaat het gemakkelijkst als u uw billen zover mogelijk over de rand van de stoel schuift en de benen open laat vallen. Eerst spreidt de gynaecoloog de schaamlippen. Als u licht perst terwijl de spreider wordt ingebracht, opent de schede zich iets. Het inbrengen doet in principe geen pijn. Na het inbrengen opent de gynaecoloog de spreider. Zo kan zij de baarmoedermond beoordelen en indien nodig een uitstrijkje maken of een kweek afnemen. Het uitnemen van de spreider verloopt gemakkelijker als u licht perst en probeert te ontspannen. Bij het onderzoeken van de inwendige geslachtsorganen brengt de gynaecoloog een of twee vingers in de schede en voelt met de andere hand op uw buik (vaginaal toucher). Dit doet bijna nooit pijn. Zij bekijkt de ligging en de grootte van de baarmoeder, beoordeelt de eierstokken en onderzoekt bij klachten de pijnlijke plek(ken).

Na het gynaecologisch onderzoek laat de gynaecoloog eventueel nog een echo maken. Nadat u zich hebt aangekleed bespreekt zij met u haar bevindingen en geeft zij aan wat de volgende stappen kunnen zijn.

Hoe zien de geslachtsorganen er uit?
  • De uitwendige geslachtsorganen (genitalia externa): De huid rond de schede, de schaamlippen en de clitoris noemt men de uitwendige geslachtsorganen. Een ander woord is vulva. De buitenste, grote schaamlippen (labia majora) zijn behaard. De binnenste, kleine schaamlippen (labia minora) zijn onbehaard. Aan de bovenzijde van de binnenste schaamlippen bevindt zich de clitoris. Tussen de binnenste schaamlippen bevindt zich de toegang tot de schede (vagina). Net boven de ingang van de schede ligt de opening van de plasbuis (urethra). In de ingang van de vagina bevindt zich het maagdenvlies (hymen) of een restant hiervan. Boven in de schede bevindt zich de baarmoedermond (cervix); dit is het onderste deel van de baarmoeder.
  • De inwendige geslachtsorganen (genitalia interna): De baarmoedermond gaat over in de baarmoederhals. De smalle opening hierin is verbonden met de holte van de baarmoeder. Baarmoeder, eierstokken en eileiders liggen in de buikholte en zijn dus niet zichtbaar. Wel kan de gynaecoloog ze voelen bij inwendig onderzoek en zien met behulp van een echo.

VRAGEN FINANCIEEL

Als een Nederlandse zorgverzekeraar met ons geen contract heeft, wil dit niet zeggen, dat je niet door ons kan worden geholpen. Je hebt vrije keus en mag zelf bepalen in welke erkende kliniek of ziekenhuis je geholpen wilt worden. 

Waarom kost een telefonische- of beeldbelafspraak net zoveel als een gewoon consult? 

In verband met het coronavirus, kan het zijn dat uw afspraak niet in onze vrouwenkliniek of buitenpoli plaatsvindt, doch telefonisch of via beeldbellen (video). Dit consult op afstand is gelijk aan een normaal consult. De voorbereiding door onze medisch specialist of arts en de inhoud van de afspraak is hetzelfde. De arts heeft evenveel tijd en aandacht voor u als tijdens een bezoek in onze kliniek of buitenpoli. De kosten zijn dan ook gelijk aan de kosten voor een fysiek bezoek. Dit is landelijk zo afgesproken met de NZa en Zorgverzekeraars Nederland. 

Hoe kan ik betalen voor de onverzekerde zorg services?

Bij SHE. Health Clinics kun je vooraf of achteraf (na een consult) met pin betalen. In sommige gevallen kan er bij vaste klanten gebruik worden gemaakt van betaling op basis van een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen.

Wat is een DBC-zorgproduct?

DBC betekent diagnose behandel combinatie. Een DBC-zorgproduct bevat, binnen een afgebakende periode, het geheel van alle stappen die nodig zijn om een aandoening of ziekte te onderzoeken en/of behandelen. Wanneer je wordt verwezen naar een medisch specialist, wordt niet iedere handeling, zoals een consult, injectie of röntgenfoto, apart afgerekend. Betaling van ziekenhuiszorg gebeurt aan de hand van DBC-zorgproducten (dit geldt ook voor de zorg in een zelfstandig behandelcentrum). Deze producten kun je zien als een pakket aan zorgvormen die worden gebruikt bij een bepaalde zorgvraag.

Hoe wordt bepaald welk DBC-zorgproduct wordt gefactureerd?

De medisch specialist registreert de diagnose, consulten en eventuele aanvullende onderzoeken/behandelingen. Na doorlooptijd van het DBC-traject worden deze gegevens naar een landelijke computer (de Grouper) gestuurd, daar wordt via een voorgeprogrammeerde beslisboom het DBC-zorgproduct afgeleid en teruggestuurd naar het ziekenhuissysteem.

VRAGEN CORONA/COVID-19

Kan ik voor een fysiek consult bij SHE. Health Clinics langskomen nadat ik ben gevaccineerd? 

Wij adviseren u om na vaccinatie minimaal twee weken te wachten voordat u bij ons langskomt voor een fysiek consult of behandeling.

Wanneer kan mijn fysieke afspraak doorgaan?

Zolang u geen verschijnselen van corona heeft en niet positief bent getest, bent u bij ons welkom voor een fysieke afspraak.  Mocht er in de tijd tussen het maken van de afspraak en de dag voor uw afspraak iets aan uw situatie veranderen, dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen.

Ik heb verkoudheidsklachten, de zelftest is echter negatief. Mag ik langskomen?

Alleen met een officiële PCR-test kunt u aantonen dat u geen corona heeft. In het algemeen geldt dat u met verkoudheidsklachten thuis blijft. Twijfelt u of heeft u klachten, neem dan contact met ons op. Ons medisch secretariaat bespreekt met u of uw afspraak gewoon door kan gaan eventueel met aanvullende beschermingsmiddelen, wordt uitgesteld, omgezet kan worden naar een telefonische afspraak of een afspraak op afstand via een videobelverbinding.

Ik heb alleen last van hooikoortsklachten. Kan mijn afspraak doorgaan?

Heeft u alleen last van een loopneus en komt dit doordat u hooikoorts heeft en zijn dit de klachten die u gewend bent met uw hooikoorts, dan kan uw afspraak doorgaan. Het dragen van een mondneusmasker tijdens uw bezoek is verplicht. U kunt uw eigen mondneusmasker meenemen. Heeft u er geen, dan kunt u deze vragen bij onze gastvrouw of bij uw behandelaar.

Ik ben positief getest. Kan mijn afspraak doorgaan? 

Als u aangeeft dat u getest bent op corona en de uitslag van de test was positief (wel corona), dan kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkster bespreekt met u of uw afspraak gewoon door kan gaan eventueel met aanvullende beschermingsmiddelen, wordt uitgesteld, omgezet kan worden naar een telefonische afspraak of een afspraak op afstand via een videobelverbinding.

Kan ik het coronavaccin nemen voordat ik geopereerd moet worden?

Wij adviseren u dat u de vaccinatie minimaal twee weken voor de operatie krijgt. Liefst iets langer. Zo voorkomt u dat u last hebt van mogelijke  bijwerkingen en daardoor niet geopereerd kunt worden.
Na een operatie kunt u gewoon gevaccineerd worden, het is niet nodig om na een operatie een aantal dagen te wachten voordat de vaccinatie gegeven mag worden.

—————-

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij als vrouwenkliniek voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) met verzekerde- en onverzekerde medische zorg voor onder andere: preventie, leefstijl, preventieve medische onderzoeken, gynaecologie, seksuologie, menopauze, overgangsklachten, bekkenbodem, borstonderzoek, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, pijnklachten, stress, burn-out, slaapproblemen, vermoeidheid, overgewicht, revalidatie en cosmetiek. Veruit de meeste onderzoeken en behandelingen vallen onder verzekerde zorg, welke vergoed wordt vanuit het basispakket. 

Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op