Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Stress & Burn-out behandelingen

Bij SHE. Health Clinics bieden we vrouwen een breed aanbod aan bewezen effectieve psychologische onderzoeken en behandelingen voor veel voorkomende psychische klachten, stress, trauma’s en burn-out. Wij bieden behandelingen op basis van cognitieve gedragstherapie, EMDR en online therapie in de Basis GGZ en Specialistische GGZ.

Naast interventies gericht op herstel van psychische klachten, bieden wij diensten op het gebied van het voorkomen van psychische klachten en persoonlijke ontwikkeling. Veelal in combinatie met leefstijl coaching, voeding, beweging, vitaliteit en complementaire zorg zoals acupunctuur, massage, yoga en meditatie.

Stress en burn-out bij vrouwen

Chronische stress leidt meestal tot verlies van concentratie, vermoeidheid, fouten maken, ophopende spanningen en tot gezondheidsklachten. Werk en privé lopen bovendien steeds vaker door elkaar. Je neemt je werk mee naar huis, je bent continu bereikbaar en smartphone en e-mail werken 24/7. En thuis wacht doorgaans ook een druk sociaal leven en de zorg voor huishouden en kinderen… Een burn-out vertaalt zich veelal in slapeloze nachten, hormonale disbalans, vermoeidheid en… een kort lontje; wat thuis meestal voor nog meer stress zorgt.

Het is dan ook niet zo gek dat vrouwen eerder een burn-out krijgen dan mannen. Ieder jaar krijgen meer dan 100.000 Nederlandse vrouwen een burn-out, wat twee keer zoveel is dan bij mannen.

En in veel gevallen wordt er bij vrouwen een verkeerde diagnose gesteld, waardoor de burn-out niet altijd direct wordt geconstateerd en het zorgproces daardoor nog langer kan duren.

Zorgaanbod voor stress, depressie, trauma en burn-out

Bij SHE. Health Clinics bieden wij je een breed aanbod aan preventie en effectieve behandelingen voor stress, burn-out, depressie en traumaverwerking.

Onze meest populaire programma’s zijn:

  • Omgaan met stress
  • Traumaverwerking (werk of privé gerelateerde trauma’s)
  • Burn-out voorkomen
  • Burn-out verwerken
  • Depressie verwerken.
Stress reductie- en preventie programma

Een programma gericht op het voorkomen en verhelpen van stress en stress gerelateerde klachten.

Burn-out programma

Een speciaal voor vrouwen ontwikkeld programma.

Post-burn-out revalidatie programma

Post-Burnout Revalidatieprogramma (<30 uur):

  • Voedingsadvies en begeleiding
  • Psychologie therapie
  • Yoga/meditatie
  • Massage/accupunctuur
  • Hart for Her Fit & In Balans Programma.
Behandelprotocollen

SHE. Health Clinics werkt in onze meeste programma’s volgens de kwaliteits- en behandelrichtlijnen uit de GGZ-standaarden die gevat zijn in actuele behandelprotocollen voor de betreffende stoornissen.

Behandelingen
Geen wachttijden bij SHE. Health Clinics

Bij SHE. Health Clinics hebben we geen wachttijden, dus kun je bij ons snel geholpen worden.

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Zeist voor onder andere: preventie, gynaecologie, seksuologie, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, pijnklachten, stress, burn-out, slaapproblemen, vermoeidheid, overgewicht en cosmetiek. Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op