Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Poliepen

Poliepen in de baarmoeder worden geregeld verward met myomen, maar er is een aantal wezenlijke verschillen. Een myoom bestaat uit spierweefsel. Een poliep is een uitstulping van baarmoederslijmvlies (endometrium). Er zijn twee soorten poliepen:

  1. Endometrium poliepen: zitten aan de binnenkant van de baarmoeder
  2. Cervicale poliepen: bevinden zich in de baarmoederhals.

Het formaat van een poliep varieert van een speldenknop tot een golfballetje. Overeenkomsten zijn er ook: beide groeien onder invloed van oestrogeen en komen dus vooral voor in de vruchtbare levensfase. Geschat wordt dat ongeveer 10 % van alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd baarmoederpoliepen heeft. Als poliepen groeien, kunnen ze gaan bloeden. Onregelmatig of tussentijds bloedverlies (spotting), hevig menstrueel bloedverlies en bloedverlies na de menopauze zijn de meest voorkomende symptomen.

Behandeling

Poliepen kunnen vruchtbaarheidsproblemen geven. Ze zijn meestal onschuldig, maar omdat ze zich kunnen ontwikkelen tot kwaadaardige gezwellen (tumoren), worden ze meestal verwijderd. Dat kan in veel gevallen poliklinisch, onder plaatselijke verdoving. Poliepen kunnen terugkeren, dus soms moet deze behandeling worden herhaald.

Aanvullende info
Geen wachttijden

Bij SHE. Health Clinics hebben we geen wachttijden, dus kun je bij ons snel geholpen worden.

Vergoeding door verzekering

De gynaecologische onderzoeken bij SHE. Health Clinics vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat gynaecologie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed als je een verwijzing van jouw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met je eigen risico.

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Zeist voor onder andere: preventie, gynaecologie, seksuologie, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, slaap & vermoeidheid, overgewicht en cosmetiek. Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op