Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Verwijderen van moedervlek(ken), ouderdoms- en pigmentvlekken

Moedervlekken zijn goedaardige opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. Moedervlekken kunnen bij de geboorte al aanwezig zijn (congenitale moedervlekken) of gedurende de jaren ontstaan. Het ontstaan van moedervlekken wordt bepaald door genetische aanleg en door (overmatige) blootstelling aan de zon.

Er bestaan normale (goedaardige), onrustige (dysplastische/atypische) en kwaadaardige moedervlekken (melanomen).

Goedaardige moedervlekken zijn meestal bruine vlekjes op de huid en kunnen onderling erg verschillen. Zo kunnen ze vlak zijn of juist erg dik. Bij de beoordeling van moedervlekken is het belangrijk om te kijken naar verandering van de moedervlek, kleurverschillen en een asymmetrische vorm. Alhoewel dit ook bij goedaardige moedervlekken kan voorkomen, adviseren wij bij twijfel uw moedervlek te laten beoordelen door de huisarts of dermatoloog. Een moedervlek kan namelijk kwaadaardig worden, dan spreken we van een melanoom.
Een goedaardige moedervlek hoeft niet te worden behandeld. Wel kan deze uit cosmetisch oogpunt worden verwijderd. Bij enige verdenking op een melanoom, zal de moedervlek altijd verwijderd worden en verder onderzocht.

Meer informatie of afspraak maken?

Wil jij je moedervlek(ken), oudersomsvlek(ken) of pigmentvlek(ken) laten onderzoeken en/of behandelen? Maak dan snel een afspraak in onze vrouwenkliniek. Hiervoor kun je rechtstreeks contact met ons opnemen via 085-2019275 of via ons contactformulier

Aanvullende info
Geen wachttijden bij SHE. Health Clinics

Bij SHE. Health Clinics hebben we geen wachttijden, dus kun je bij ons snel geholpen worden.

Vergoeding door verzekering

De dermatologische (huid)onderzoeken en -behandelingen bij SHE. Health Clinics vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat dermatologie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed als je een verwijzing van jouw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met je eigen risico.

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Zeist voor onder andere: preventie, gynaecologie, seksuologie, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, pijnklachten, stress, burn-out, slaapproblemen, vermoeidheid, overgewicht en cosmetiek. Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op