Dé focuskliniek voor vrouwenzorg

Schrijf je in voor de wachtlijst
Opening: Q1 2024

Hoofdpijn en migraine

Veel vrouwen hebben last van (chronische) hoofdpijn of migraine. Een vervelende aandoeningen die vaak grote beperkingen brengt op de dagelijkse gang van leven. Gelukkig is er veelal wat aan te doen!

Wij hanteren een multidisciplinaire aanpak om de juiste diagnose te stellen en vervolgens hanteren we meestal een complementaire aanpak: combinatie medische- en paramedische zorg; waardoor de behandeling veelal sneller en effectiever werkt. Dus hierbij kijken we ook naar leefstijl advies, voeding, ontspanning, acupunctuur, beweging, yoga en/of meditatie. Dat werkt vaak beter om de oorzaken aan te pakken in plaats van de symptomen te onderdrukken met enkel en alleen medicijngebruik.

Wat is migraine?

Migraine is een heftige vorm van hoofdpijn. Typisch voor migraine is dat het in aanvallen komt. Zo’n migraineaanval vindt vaak aan één kant van het hoofd plaats. Tijdens deze migraineaanvallen ervaren sommige mensen lichtflitsen en vertekende beelden. 

Migraine is een chronische hersenziekte. In Nederland hebben dagelijks zo’n 70.000 mensen een migraineaanval. En toch lijden veel van deze migrainepatiënten in stilte. Ze denken dat hoofdpijn nu eenmaal bij hun leven hoort en willen niet zeuren. Mede hierdoor gaat ruim een derde van de migrainepatiënten helaas niet naar de huisarts. Ze leggen zich erbij neer of modderen aan met zelfmedicatie. Een gewone pijnstiller is in veel gevallen echter niet de oplossing tegen migraine. Wie regelmatig (zware) hoofdpijn heeft, moet hiermee naar de huisarts en kan daar – indien nodig – om een doorverwijzing vragen voor medisch specialistische hulp.

Soorten migraine

Migraine is er in verschillende vormen. Van een milde variant die enkele uren duurt tot heftige aanvallen van enkele dagen. De hoofdpijn zit vaak aan één kant van het hoofd, meestal de zijkant van het hoofd en/of achter één van de ogen. De pijn kan een tijdelijk invaliderende werking hebben. In sommige gevallen moet iemand bijkomen in een donkere ruimte, zonder prikkels van de omgeving.

Ook kan iemand lichtflitsen ervaren, aura’s of vervormde/golvende beelden zien.

Bij vrouwen komen migraineaanvallen vaak voor rondom de menstruatie of in de overgang. Zo’n geval heet ook wel menstruele migraine of hormonale migraine en kan na onderzoek door onze vrouwelijke gynaecoloog vaak goed worden behandeld.

Migraine kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Voeding (bv. koffie, kaas en chocolade)
  • Alcoholgebruik
  • Ongezonde leefstijl
  • Te wenig lichaamsbeweging
  • Spanning/stress/burn-out
  • Hormonale disbalans
  • Medicijngebruik
  • Slaaptekort (chronische vermoeidheid)
  • Erfelijkheid
  • Weers- en luchtdrukveranderingen.
Behandeling migraine

Wanneer je last hebt van migraine, kun je hiervoor terecht bij SHE Health Clinics. Ons team van vrouwelijke neurologen en gynaecologen is – samen met onze vrouwelijke paramedici – gespecialiseerd in een bewezen effectieve behandeling van migraine.

Meer informatie of afspraak maken?

Wil jij je laten onderzoeken en/of laten behandelen voor chronische hoofdpijn, migraine, hormonale migraine of menstruele migraine? Maak dan snel een afspraak in onze vrouwenkliniek. Hiervoor kun je rechtstreeks contact met ons opnemen via 085-2019275 of via ons contactformulier

Aanvullende info
Korte wachttijden bij SHE Health Clinics

Bij SHE Health Clinics hebben we korte wachttijden, dus kun je bij ons meestal snel geholpen worden door onze ervaren vrouwelijke zorgprofessionals.

Vergoeding door verzekering

De meeste migraine onderzoeken en-behandelingen bij SHE Health Clinics vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat neurologie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed als je een verwijzing van jouw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met je eigen risico.

SHE Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaard voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij als vrouwenkliniek voor je kunnen betekenen? SHE Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) met verzekerde- en onverzekerde medische zorg voor onder andere: preventie, leefstijl, preventieve medische onderzoeken, gynaecologie, seksuologie, menopauze, overgangsklachten, bekkenbodemklachten, borstonderzoek, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, pijnklachten, stress, burn-out, slaapproblemen, vermoeidheid, overgewicht, revalidatie en cosmetiek. Veruit de meeste onderzoeken en behandelingen vallen onder verzekerde zorg, welke vergoed wordt vanuit het basispakket. 

Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.