Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Gynaecologische chirurgie

Gynaecologische operaties kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aandoening. De operatie kan via de buik door middel van een verticale of horizontale snede (openbuik-operatie), via de schede (vaginale operatie) of via een kijkoperatie: in de buik (laparoscopie) of in de baarmoeder (hysteroscopie).

Wij beschikken over diverse poliklinische operatiekamers (POK) en uitgebreide operatiekamers (klasse 1), waar onze medische specialisten en OK-teams de ingrepen kundig en snel uitvoeren.

Kijkoperaties

Onze vrouwelijke gynaecologen zijn gespecialiseerd in het verrichten van kijkoperaties. Het is een techniek die veel oefening en expertise vereist. Kijkoperaties worden vaak uitgevoerd bij menstruatiestoornissen. De oorzaak van de menstruatiestoornis is vaak een poliep of vleesboom in de baarmoeder. We kunnen verschillende methoden toepassen om deze vrouwen te helpen. Een voorbeeld is de hysteroscopie waarbij we gebruik maken van een apparaatje dat de poliepen en kleine vleesbomen ‘opeet en wegzuigt’ uit de baarmoeder. Moet de baarmoeder verwijderd worden, dan doen we dit door middel van een laparoscopie. Deze kijkoperatie, waarbij de gynaecoloog slechts enkele kleine snedes maakt, brengt minder schade toe aan zachte weefsels en spieren dan een gewone operatie. Het herstel verloopt daardoor sneller.

Endometriose

Als bij jou endometriose is vastgesteld, zal jouw gynaecoloog met je bespreken wat voor jou de juiste behandeling is. Een aantal gynaecologen bij SHE. Health Clinics zijn gespecialiseerd in de behandeling van endometriose. Kijkbuisoperaties voor endometriose zijn soms zeer complex. Deze vorm van chirurgie wordt daarom ook veelal uitgevoerd met een gespecialiseerde kliniek of ziekenhuis.

Aanvullende info
Geen wachttijden bij SHE. Health Clinics

Bij SHE. Health Clinics hebben we geen wachttijden, dus kun je bij ons snel geholpen worden.

Vergoeding door verzekering

De gynaecologische onderzoeken en-behandelingen bij SHE. Health Clinics vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat gynaecologie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed als je een verwijzing van jouw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met je eigen risico.

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Zeist voor onder andere: preventie, gynaecologie, seksuologie, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, pijnklachten, stress, burn-out, slaapproblemen, vermoeidheid, overgewicht en cosmetiek. Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op