Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Gynae-cardiologie

Er zijn grote verschillen tussen mannen en vrouwen in zowel de kenmerken als de behandeling van cardiologische klachten. Er wordt te weinig aandacht besteedt aan deze verschillen door de cardiologische zorg. SHE. Health Clinics biedt je graag een multidisciplinaire en complementaire aanpak met persoonlijke zorg, kwaliteit en aandacht.

Hartfalen bij vrouwen

Bij gynae-cardiologische klachten kun je denken aan hartfalen. Hartfalen is doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen. Dagelijks sterven in Nederland circa 109 mensen aan hart- en vaatziekten, waarvan 58 vrouwen en 51 mannen. Er zijn diverse oorzaken van hartfalen bij de vrouw. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Hormonale veranderingen.
  • Schommelingen rondom of in de menopauze.
  • Behandeling van kanker (veel vrouwen krijgen na chemotherapie en/of bestraling hartklachten).
  • Hypertensie, diabetes en roken hebben meer invloed op de gezondheid van vrouwen dan op de gezondheid van mannen.
Symptomen van hart- en vaatziekte traceren

Vrouwen bezoeken hun gynaecoloog meestal voor een gynaecologisch probleem of voor periodieke controle. Hierdoor heeft de gynaecoloog een ideale positie om potentiële pathologie vroeg op te sporen en zo grote problemen voor te zijn. Door goede samenwerking tussen gynaecoloog en cardioloog kunnen specifieke symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen vroegtijdig worden getraceerd. Hiermee proberen wij als vrouwenkliniek een daling te bewerkstelligen in het aantal vrouwen die lijden en overlijden aan hart- en vaatziekten. Bekend is dat vroege detectie en behandeling van cardiovasculaire risico factoren de beste preventie is in het voorkomen van een fatale afloop van cardiale problemen.

Aanvullende info
Geen wachttijden

Bij SHE. Health Clinics hebben we geen wachttijden, dus kun je bij ons snel geholpen worden.

Vergoeding door verzekering

De cardiologische en gynaecologisch onderzoeken en behandelingen bij SHE. Health Clinics vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat cardiologie en gynaecologie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed als je een verwijzing van jouw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met je eigen risico.

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Zeist voor onder andere: preventie, gynaecologie, seksuologie, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, pijnklachten, stress, burn-out, slaap, vermoeidheid, overgewicht en cosmetiek. Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op