Hét kennis- & expertisecentrum voor vrouwenzorg
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
Neem contact op
Coming soon
Ma -Vr: 8.00 - 20.00
Za: 9.00 - 16.00

Botdichtheidsmeting

Vrijwel iedereen krijgt bij het ouder worden te maken met botontkalking/osteoporose. Hierdoor ontstaat een lagere botdichtheid en verhoogt het risico op botbreuken. Bij vrouwen komt osteoporose meer voor dan bij mannen. Circa 68% (2/3) van de osteoporose patiënten is vrouw! Vrouwen hebben door de hormonale veranderingen tijdens en na de overgang een verhoogd risico. In Nederland krijgt 1 op de 3 vrouwen na haar 55ste jaar osteoporose.  

Osteoporose wordt ook wel een sluipende ziekte genoemd. Het is een aandoening die zich kan manifesteren in ieder willekeurig bot van het lichaam. Osteoporose kan niet genezen worden, maar kan wel worden voorkomen. We kunnen er zelf veel aan doen om onze botten sterk en gezond te houden. Daarom zijn preventie, een tijdige detectie en een doeltreffende behandeling van groot belang.

Ons vrouwelijke radiologieteam is gespecialiseerd in een osteporose-scan (botdichtheidsmeting) bij vrouwen. 

Botdichtheidsmeting

Voor een botdichtheidsmeting (botdensiteit) of ook wel een DEXA-meting geheten, gebruiken we een Hologic Discovery DXA scanner. Met deze scanner kunnen we de lichaamssamenstelling en de botmineraaldichtheid (BMD) bepalen.

Op basis van onze nauwkeurige metingen kunnen we o.a. botontkalking en osteoporose in een vroeg stadium ontdekken.

Aanvullende info
Verwijsbrief

Voor een botdichtheidsmeting heb je een verwijsbrief van een huisarts of medisch specialist nodig.

Afspraak maken

Ons vrouwelijke radiologieteam is bereikbaar via 085-2019275 of via ons contactformulier

Geen wachttijden

Bij SHE. Health Clinics hebben we geen wachttijden, dus kun je bij ons snel geholpen worden.

Vergoeding door verzekering

De radiologie-onderzoeken bij SHE. Health Clinics vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat radiologie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed als je een verwijzing van jouw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met je eigen risico.

SHE. Health Clinics: alle medische- en paramedische vrouwenzorg op één locatie

Door onze ervaring in het leveren van efficiënte vrouwenzorg, hanteren wij beperkte diagnostiek in korte tijd en een gering aantal polikliniek bezoeken; oftewel een korte en efficiënte zorgcyclus waarbij de vrouwelijke patiënt centraal staat. Vanwege onze onafhankelijkheid en snel diagnostiek, kunnen onnodige opnames en verdere klinische behandelingen worden voorkomen.
Om nog meer reductie in zorgkosten te bereiken hanteren wij een combinatie van multidisciplinaire zorg en complementaire zorg. Dat resulteert in de beste zorg voor vrouwen met een kortere zorgcyclus, waardoor tijd en kosten worden bespaart voor de patiënt, doorverwijzende arts en de zorgverzekeraar.

Meer weten over ons brede zorgaanbod voor vrouwen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? SHE. Health Clinics helpt je graag verder! Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) in Zeist voor onder andere: preventie, leefstijl, preventieve medische onderzoeken, gynaecologie, seksuologie, overgangsklachten, menopauze, bekkenbodem, urologie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, neurologie, psychologie, radiologie, interne geneeskunde, slaap & vermoeidheid, overgewicht, revalidatie en cosmetiek. Je kunt ons bereiken op 085-2019275 of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact met mij op